2008. október 1., szerda

Hajhosszabbítás - FAQ (by nlcafe)

A leggyakrabban feltett kérdések a hajhosszabbítással kapcsolatban…

1. Milyen hajat vegyek, ha szeretnék hosszú hajat, de kevés a pénzem?

A haj megvásárolható, de az egészség nem. Ha nem elég a pénzed, inkább várj, vagy vásárolj rövidebb hajat, de semmiképpen se alkudj meg ázsiai, vagy indiai hajjal. Európai ember vagy? Igen? Akkor a hajad közé se akarj más szerkezetű hajat betetetni.

2. Gyönyörű hajakat mutattak az egyik szalonban, de sajnos nem európai. Mit tegyek?

Valóban gyönyörűnek látszik az ázsiai, vagy indiai haj is, hiszen alaposan le vannak vegykezelve. Azonban többnyire hántolt hajakról van szó. Ahogy mosod, a vegykezelést is lemosod róla. Általában azonban ilyenkor más késő észbe kapni. Valószínűleg ekkorra már az összes nedvességet elszívta a saját hajadból.

3. Honnan tudom, hogy nem európai hajat raktak fel nekem?

Sajnos a hajad hamar reagálni fog. El kezd hullani, összegubancolódik, felugrik, kifésülhetetlenné válik. Ez pedig azért van, mert az ázsiai, vagy indiai hántolt haj kizárólag abból tud táplálkozni, mozogni, hogy elszívja a hajadból az összes nedvességet. Mikor már nincs több nedvességtartalma, akkor elkezd „kúszni”, és többnyire összegabalyodik a vendéghajjal. A végeredmény sajnos gyakran az olló.

4. Melyik módszert válasszam, hiszen annyi van?

A legegészségesebb és legtermészetesebb eljárás a hajbevarrás. Ez a módszer egyiptomi ősöktől maradt ránk, és mind a mai napig megállja a helyét.

5. Volt már hajbevarrásom, de annyira kényelmetlen volt, hogy nem szeretném még egyszer megismételni. Ráadásul felcopfozni sem tudtam a hajamat.

Egy szakszerűen, laposan felvarrt hajsor egyáltalán nem kényelmetlen, hiszen teljesen rálapul a fejedre. És felkötni is lehet, hiszen a szakszerű felépítés elengedhetetlen. Lehet, hogy nem megfelelő szakértelemmel rakták fel neked?

6. Jobban szeretem a tincses hajat, mit tegyek?

Válaszd inkább a csomózást, mert ahhoz nem kell használni semmiféle vegyszert és hőt. Kizárólag pamut alapú gumiscérnával rögzítik.

7. A felrakott haj súlyától nem hullik ki a saját hajam?

Egy hajszálnak kb. saját maga ötszörösét kell elbírnia. Csak annyi hajat szabad feltenni, amennyit a saját haj felvesz. Nyilvánvaló, hogy egy dús hajzat több vendéghajat vesz fel, mint egy vékonyszálú, kevés hajzat. A súly pedig eloszlik a fejen, tehát nem egy helyre kerül. Az európai haj esetében ez mindössze 10-20 dkg-mot jelent.

8. Hogyan ápoljam a hosszabbított hajamat?

Ha európai hajat vásároltál, akkor természetesen ugyanazokat az ápolószereket alkalmazhatod továbbra is, amit megszoktál a saját hajadnál is. Semmiben nem tér el az ápolás, mivel – ha megfelelő helyen voltál – szerkezetében és minőségében azonos haj került fel, mint a saját hajad. Nyilvánvaló, hogy az ápolásnak is meg kell egyeznie.

9. Hogyan tudok fésülködni majd?

Bátran, nem kell félni! Az illesztési pontoktól lefele. Hiszen a felrakott haj nem a fejbőrünkből nőtt ki, tudnunk kell, hol van illesztve.

10. Lehet érezni, hogy hova került a haj?

Persze. Mivel nem a sajátod, nem a fejbőrödből nőtt ki, valahogy rögzíteni kell. Ezzel azonban hamar megbarátkozol, hiszen a jót könnyű megszokni.

11. Nem eshet le a felrakott haj?

A szakszerűen felhelyezett haj nem tud leesni. Ez alól csak a keratinos, ultrahangos, lézeres, stb. eljárással elkészített hajak kivételek, hiszen – mint ahogy már írtuk is- megeshet, hogy a saját hajunkkal együtt távozik a tincs, mert az kihullik.

12. Mi van, ha valaki hozzányúl a fejemhez, és kitapintja az illesztéseket?

Semmi. Magyarországon minden 10. nőnek hosszabbítva van a haja, és ezzel már a férfiak is tisztában vannak. Te miért lennél kivétel? Azért, mert igényes vagy, és adsz magadra? Ugyan…

Nincsenek megjegyzések: